Wilt u uw plafond isoleren, maar het liefst niet slopen? Dat kan! Het is een slimme manier om zowel warmte binnen te houden als geluidsoverlast te verminderen. Bij Spanplafond Totaal hebben we meer dan 20 jaar ervaring in het vernieuwen van plafonds. We weten precies hoe we dit het beste kunnen aanpakken. We delen graag onze kennis en laten zien hoe isolatieplaten en een spanplafond de perfecte combinatie vormen voor uw huis of kantoor.

Waarom kiezen voor plafondisolatie?

  • Thermische voordelen
    Een goed geïsoleerd plafond zorgt ervoor dat u in de winter de warmte binnenhoudt en in de zomer de hitte buiten. Dit betekent een lagere energierekening en een comfortabeler binnenklimaat. Door isolatieplaten te gebruiken in combinatie met een spanplafond, creëert u een effectieve thermische barrière zonder dat er gesloopt hoeft te worden.
  • Akoestische voordelen
    Naast thermische isolatie biedt een spanplafond met isolatieplaten ook uitstekende geluidsisolatie. Het helpt om geluid van bovenliggende verdiepingen te dempen, waardoor uw woon- of werkruimte rustiger en aangenamer wordt. Dit is vooral handig in appartementencomplexen of drukke kantoren.

De combinatie van isolatieplaten en spanplafond

Isolatieplaten zijn de basis van een goed geïsoleerd plafond. De platen zijn eenvoudig te installeren en bieden een hoge isolatiewaarde. Ze worden direct tegen het bestaande plafond geplaatst, waardoor er geen uitgebreide sloopwerkzaamheden nodig zijn. Een spanplafond wordt strak onder de isolatieplaten gespannen, waardoor er een naadloos en strak uiterlijk ontstaat. Dit type plafond is beschikbaar in diverse kleuren en afwerkingen, zodat het perfect aansluit bij uw interieur.

Plafond isoleren zonder slopen: Snel en efficiënt

Een spanplafond met isolatieplaten is een snelle en efficiënte manier om uw plafond te isoleren zonder slopen. In 3 simpele stappen isoleren wij uw plafond:

Stap 1: Voorbereiding
Voordat we beginnen met de installatie, inspecteren we uw huidige plafond grondig. We meten alles nauwkeurig op en bespreken samen met u de gewenste afwerking en isolatiewaarden. Dit zorgt ervoor dat we een plan op maat kunnen maken dat perfect aansluit bij uw wensen.
Stap 2: Plaatsing van isolatieplaten
De isolatieplaten worden zorgvuldig tegen het bestaande plafond geplaatst. Dit proces verloopt snel en veroorzaakt minimale overlast. De platen worden stevig bevestigd, zodat ze niet kunnen verschuiven en optimaal blijven presteren.
Stap 3: Montage van het spanplafond
Na de installatie van de isolatieplaten, spannen we het plafond doek strak onder de platen. Dit gebeurt met behulp van een speciaal ophangsysteem dat zorgt voor een perfecte spanning en een naadloos resultaat.

Binnen één dag transformeren we uw plafond naar een strak en geïsoleerd geheel.

Voordelen van een spanplafond bij Spanplafond Totaal

  • Snelle installatie
    Dankzij onze efficiënte werkwijze en jarenlange ervaring kunnen we uw plafond binnen één dag vernieuwen. Dit betekent minimale overlast en snel resultaat.
  • Op maat gemaakt
    Elk spanplafond wordt volledig op maat gemaakt, zodat het perfect past bij uw ruimte en wensen. We bieden een breed scala aan kleuren en afwerkingen, zodat er altijd een oplossing is die aansluit bij uw interieur.
  • Onderhoudsvriendelijk
    Een spanplafond is zeer onderhoudsvriendelijk. Het materiaal is antistatisch en stofafstotend, waardoor het eenvoudig schoon te houden is. Bovendien zijn onze plafonds duurzaam en gaan ze jarenlang mee zonder dat ze aan kwaliteit inboeten.
  • Tevreden klanten
    Bij Spanplafond Totaal hebben we een lange lijst van tevreden klanten die profiteren van onze hoogwaardige plafondoplossingen. Bekijk al onze projecten en laat uzelf inspireren.

Kostenberekening en offerte

Wilt u weten wat een spanplafond met isolatieplaten voor uw woning of kantoor kost? Bereken direct de kosten met de rekentool op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken en u te adviseren over de beste oplossing voor uw situatie.

Neem direct contact met ons op →