Plafondverwarming achter een spanplafond
Plafondverwarming combineren met een spanplafond? Het kan! Plafondverwarming is een duurzaam alternatief voor verwarming van uw huis. En het mooie is: deze infrarood verwarming kan ook achter uw nieuwe spanplafond geplaatst worden. Op deze manier geniet u niet alleen van een heerlijke warmte in huis, maar ook van een prachtig nieuw en strak plafond. Lees snel verder voor alle mogelijkheden en voordelen van een spanplafond met plafondverwarming.
Een spanplafond in combinatie met plafondverwarming is een duurzame en comfortabele manier om uw woning te verwarmen. Bij plafondverwarming wordt infraroodverwarming aan het plafond bevestigd. Door hier overheen een spanplafond te spannen wordt de verwarming volledig weggewerkt zodat u deze niet ziet, maar wel de heerlijke warmte die deze produceert kunt voelen.
Neem contact op voor meer informatie →
Wat is infrarood verwarming?
Infrarood verwarming is een elektrische vorm van verwarmen. Hierbij wordt niet de lucht verwarmd zoals radiatoren dit bijvoorbeeld wel doen. Infrarood is een straling. Oppervlakken absorberen deze straling en zetten dit om in warmte. Deze warmte geven zij vervolgens weer af aan de ruimte. Omdat infraroodstraling ook het lichaam rechtstreeks verwarmt, hoeft de lucht in de ruimte veel minder goed verwarmd te worden. Voor een aangenaam klimaat is bij infrarood verwarmingen een luchttemperatuur van slechts 17 graden voldoende.
Welke soorten infrarood verwarming (IR-verwarming) zijn er?
Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om elektrische infrarood verwarming binnenshuis:
- Infraroodpanelen zijn platte, meestal witte, panelen die je gemakkelijk en vrij onopvallend aan plafonds en muren kunt bevestigen. Met een vermogen tussen 300 en 1300 watt is het stroomverbruik van infraroodpanelen relatief laag. De opwarmtijd bedraagt 5 tot 20 minuten.
- Infrarood-donkerstralers zijn veel krachtiger dan infraroodpanelen. Het vermogen ligt tussen minimaal 1500 en maximaal 3200 watt. Ook bij infrarood-donkerstraler duurt het ongeveer 5 tot 20 minuten voordat zij opgewarmd zijn.
- Infrarood halogeenstralers zijn compacte toestellen met vervangbare infrarood halogeenbuizen. Deze stralers hebben een vermogen van 1000 tot 2000 watt. Halogeenstralers hebben geen opwarmfase en kunnen mobiel gebruikt worden.
- Hybride infrarood verwarmingen combineren de voordelen van convectorverwarming (luchtverwarming) en infrarood panelen. Hybride kachels zijn geschikt voor gebruik in slecht geïsoleerde ruimtes, als vorstbescherming en ter vervanging van oude elektrische kacheltjes. Een hybride kachel wordt aan de muur bevestigd. De opwarming van dit type duurt relatief lang, zo’n 10 tot 20 minuten. Het vermogen varieert van 600 tot 2000 watt.
- Infraroodfolie kan worden verwerkt in de vloerverwarming of worden geïntegreerd achter een spanplafond. Een groot voordeel van infraroodfolie is dat het lang niet zo heet wordt als infraroodpanelen en dus minder elektriciteit verbruikt.
Infraroodfolie
Doordat infraroodfolie minder warm wordt, dan bijvoorbeeld infraroodpanelen, is deze goed te combineren met een spanplafond. De reflecterende laag van de folie zorgt ervoor dat deze verwarming wel heel efficiënt is. Infraroodfolie kan op het bestaande plafond worden aangebracht. Het nieuwe spanplafond wordt hieronder gespannen. Om een spanplafond met plafondverwarming aan te brengen is er dus geen grondige verbouwing of hak- en breekwerk nodig. Daardoor kunnen wij meestal al in 1 dag een nieuw plafond realiseren.
De vele mogelijkheden van een spanplafond
In dat mooie nieuwe plafond kunt u direct uw verlichting verwerken. Ook alle kabels voor bijvoorbeeld uw muziekinstallatie, een afzuigsysteem of rookmelders kunnen wij heel mooi in het spanplafond verwerken. Zo is uw plafond niet alleen stijlvol maar ook heel functioneel. Spanplafond zijn ook heel geschikt als oplossing van problemen met de akoestiek in een ruimte.
Meer informatie over spanplafond met infraroodverwarming?
Wij vertellen u er graag alles over. Neem vrijblijvend contact met ons op of maak direct een afspraak voor een bezoek aan huis.